ДРУГИТЕ ЗА НАС


"Навсякъде по света очите виждат само онова, с което е изпълнена душата." - Иво Андрич

Здравейте!


  Това съм аз, една вече пораснала ученичка, която продължава да се учи от живота, но никога не забрави мястото, откъдето започна своето развитие и изграждане като един добър и стойностен човек, а именно моето училище СУ“Владимир Комаров“! Говоря за него с голяма гордост и сантимент, тъй като то, завинаги ще остане дълбоко в сърцето ми…Спомените за учителите, за времето прекарано с тях, за всички ония моменти на радост, са неповторими! Аз много исках да приличам на тях! Те сякаш никога не бяха изморени, винаги ни посрещаха с усмивка и виждах желанието в очите им, да ни дадат знания, да ни научат да бъдем грамотни, интелигентни и знаещи…да бъдем успешни! Щастлива съм, че дори след двадесет години, ние не прекъснахме връзката помежду си! Не се подминавахме на улицата като непознати, а всяка среща ни носеше огромна радост! Това са хора, към които аз винаги ще изпитвам голямо уважение и респект! Благодаря на ръководството на СУ „Владимир Комаров"-гр. Велико Търново, на всички бивши и настоящи учители! Бъдете живи и здрави и винаги така всеотдайни към учениците си! Децата са нашето бъдеще!

Цонка Тодорова випуск 1999 г.
Здравейте!


  Казвам се Мирела Александрова и съм бивша възпитаничка и настоящ родител на дъщеря, която е ученичка в СУ „Владимир Комаров"
гр. Велико Търново. Бих искала да споделя първите емоции от училището, които въпреки времето са останали в мен. Училището е онази институция, която предизвиква различни усещания във всеки човек. Онази институция хулена и недооценена в последните години.
Но тя е спомен, който рано или късно събуждаме в главите си с благодарност, умиление и малко тъга. Така е и с моето училище. Прекрачвайки прага на СУ „Владимир Комаров“ разбрах, че не е само една класна стая, а нов дом. Съучениците ли? Те станаха моето ново семейство. Карахме се, биехме се, но винаги се обичахме и си помагахме. Учителите бяха нашите ангели – хранители, а часовете с тях не бяха мъчение, а радост, спасение и много знания. Като ученичка в това училище съм изпитала всички емоции на образованието и съм искрено благодарна, че съм била и продължавам да бъда част от това семейство!

Мирела Сашева Александрова
Здравейте!


  Казвам се Величка Белчева и съм от един от първите випуски, прекрачили прага на СУ „Владимир Комаров" гр. Велико Търново.
С удоволствие и умиление си спомням времето, прекарано в класната стая. Училище с много добра материална база и отлично квалифицирани преподаватели. Смятам, че уютът и спокойствието, които са създадени, спомагат за по – добро усвояване на учебния материал. Отлично съчетание на учебния процес с много и разнообразни извънкласни дейности. За моя огромна радост негови възпитанички са и моите две дъщери – едната бивша, а другата настояща ученичка.
Огромна благодарност на всички бивши и настоящи преподаватели за знанията и грижите, които са ни дали. Успех в реализирането на всички проекти!

Величка Белчева
Здравейте!


  Казвам се Мартина. Завършила съм История и география във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Опазване на околната среда и устойчиво развитие в ТУ гр. Габрово. Преди това изминах дълъг път, в който бях подкрепяна от учителите на СУ „Владимир Комаров“. Първите хора, които срещнах, когато прекрачих прага на училището в първи клас, са госпожа Антоанета Дочева и госпожа Марияна Петрова, които и до днес градят основите на знанието в детските умове. В годините на гимназиален етап всеки един учител по предмет е оставил по нещо в мен, за което се сещам и използвам в практиката си на учител в Българското училище в Единбург. Със СУ “Владимир Комаров“ са свързани дванадесетте години от средното ми образование и стажантската ми практика по история и география в университета. Получих помощта и подкрепата на госпожа Весела Василева, чиито професионален път последвах. Днес бих се върнала отново в СУ “Владимир Комаров“, където освен знания съм получила и важни съвети и насоки, а защо не и да върна част от знанията си на малките ученици, избрали именно това училище!

Мартина Георгиева випуск 2007г.
Здравейте!


  СУ „Владимир Комаров" – тук топло ме приеха в първи клас и тук завърших своето начално, основно и средно образование. Благодарна съм за търпението, за всеотдайността и упорития труд, за таланта на всички учители от училището. Те не само ми подариха знания, но и житейски съвети. Може би не случайно аз реших да тръгна по пътя на учителската професия и днес да съм действащ учител.

Елеонора Симеонова випуск 2001г.
Здравейте!


  „Най – важни са първите седем години!„ С абсолютно същата увереност бих казала – „също толкова важни са първите стъпки в училище“. Като родител, чието дете е направило своите първи стъпки в СУ „Владимир Комаров“ гр. Велико Търново, мога да кажа с ръка на сърцето – огромно Благодаря на професионалистите, които бяха до дъщеря ми точно в този толкова важен период в нейния живот. Именно за това отново залагам на това училище за своя бъдещ първокласник. Най – ценното тук е професионализмът на учителите, които са като второ семейство за нашите деца.

Елеонора Гицова

Здравейте!


  Имах късмета да завърша средното си образование в СУ„Владимир Комаров" гр. Велико Търново, защото там срещнах не само добри професионалисти, но и истински хора! Нека не забравяме, както едно семейство превръща къщата в дом, така е и с училището! Всъщност учителите го правеха толкова специално за мен. Тяхното разбиране и специално отношение към всеки един от нас, тяхното желание да ни учат и възпитават, както в предметите, които изучавахме, така и за нещата от живота! На тях дължа всичко, което съм постигнала до сега. Основата, която ми дадоха ми помогна да завърша Медицинския университет в град София и да започна работа в СБАЛАГ „Майчин дом". За което ще съм им вечно благодарна.
Пожелавам на всички учители винаги да поддържат този дух и висок професионализъм, за да излязат от училището още много хора, станали човеци!

Никол Василева Атанасова

-----------------------------------------------------------